Koster legt selectie spreekverbod op

Jeffrey

Adrie Koster wil rust in de tent bij Club Brugge. Om die reden heeft de Nederlandse trainer een radiostilte afgekondigd.

Club Brugge kwam de laatste weken veelvuldig in het nieuws. Eerst zorgden de tegenvallende prestaties op het veld voor onrust, waarna Stijn Stijnen het stokje overnam. De keeper voerde de afgelopen jaren een lastercampagne via diverse fora, waarin hij zijn concurrenten zwart maakte en zichzelf verheerlijkte. Club zette hem deze week op straat.

Koster baalt van alle negatieve publiciteit en wil dat zijn ploeg zich volkomen op het voetbal gaat richten. "In die optiek heb ik mijn jongens een spreekverbod opgelegd", zegt Koster op de website van de Belgen. "Enkel op die manier kan de rust in de tent bewaard worden. Of het een voordeel is dat er voor ons dit weekend geen wedstrijd op het programma staat, durf ik sterk te betwijfelen."

"Onze focus ligt weer op het voetbal. Zowel de technische staf als de spelers weten wat er op het spel staat. Met name die play-offs halen, daarin goed presteren en zo Europees voetbal afdwingen. Zo simpel liggen de kaarten op tafel en daarin hoeven we geen verstoppertje te spelen."