Van Gaal: "Internazionale was niet fit genoeg"

Olga Kroeders

Louis van Gaal zag Bayern München in Milaan winnen van Internazionale dankzij een late treffer van aanvaller Mario Gomez. Gomez profiteerde van een fout van Júlio César, die een schot van Arjen Robben niet goed verwerkte.

Van Gaal behield altijd het geloof in een zege. "Inter was in mijn ogen niet fit genoeg. Ik vertrouwde erop dat wij dat doelpunt wel zouden maken. Toch zie je Inter in de slotfase nog terugkomen met veel corners, daardoor werd het nog wel dreigend."

"We hadden de wedstrijd echter eerder moeten beslissen", zei de trainer van Bayern tegen de NOS. Van Gaal had met Luiz Gustavo een passend antwoord op Inter-spelmaker Wesley Sneijder. "We hadden een goed antwoord op Sneijder. Hij is één van de beste spelers van de wereld en kan een ploeggenoot met een steekbal zomaar alleen voor de keeper zetten", aldus Van Gaal.

Doelman Thomas Kraft speelde een uitstekende wedstrijd voor Bayern. "Hij keepte met zijn kwaliteit, dat zijn zijn reflexen. Wanneer je die kwaliteit hebt kun je uitgroeien tot een goede keeper tijdens dit soort wedstrijden." Van Gaal weet dat de tweestrijd niet beslist is. "Het kon vandaag ook de andere kant opvallen. Ik was verrast dat Inter vol op de winst ging spelen. Het was daardoor een geweldige wedstrijd denk ik. We moeten nu zien door te gaan."