Heidfeld: "Kon kans niet laten lopen"

Peterselieman

Nick Heidfeld moest naar eigen zeggen goed nadenken voordat hij kon besluiten om Robert Kubica bij Lotus Renault GP te vervangen. Het vervangen van de geblesseerde Kubica deed de Duitser aarzelen, omdat beiden elkaar nog kennen toen ze tussen 2006 en 2009 bij BMW Sauber samen reden.

"Ik moest bij mijzelf te rade gaan, misschien wel meer dan anderen gedaan zouden hebben, maar ik heb de situatie nu helder. Het is aan de ene kant niet mijn fout dat er iets met Kubica gebeurde en ik wens hem dan ook een spoedig herstel toe. Aan de andere kant moest ik de kans grijpen en blij zijn dat ik weer mag rijden," zei Heidfeld tegen Formula1.com.

"Het is nog onduidelijk of ik het hele seizoen mag rijden, maar ik ben in ieder geval het hele jaar beschikbaar! De grootste sensatie is dat ik helemaal niet verwacht had om dit jaar te mogen rijden. Het testseizoen was al in volle gang en ik was met Mercedes in gesprek om mijn oude plaats terug te krijgen. Ik had ook een optie om bij een achterhoedeteam in te kunnen stappen, maar daar was ik niet in geïnteresseerd."

"Deze kans kwam totaal uit het niets. Het was in het begin lastig om mijn hoofd er bij te houden, omdat ik vanwege Roberts ongeval emotioneel was, terwijl ik ook wist dat dit een kans voor mij zou zijn. Het was geen gemakkelijke situatie, maar ik moest de kans grijpen. Ik geloofde pas dat ik weer mee zou doen op het moment dat de inkt onder het contract droog was."