Zvonareva en Wozniacki verder in Doha

Olga Kroeders

Vera Zvonareva is met speels gemak doorgedrongen tot de kwartfinale in Doha. De als tweede geplaatste Russische won met 6-1, 6-2 van Dominika Cibulkova uit Slowakije. Zvonareva wacht nu een treffen met een andere Slowaakse, Daniela Hantuchova. Die rekende in drie sets af met Vera Dushevina: 4-6, 6-2, 6-4.

De hoogst genoteerde Caroline Wozniacki bereikte de laatste acht door een 6-3, 6-2 zege op Nadia Petrova. De volgende tegenstandster van de Deense is Flavia Pennetta uit Italië, die Lucie Safarova met 4-6, 6-3, 6-4 versloeg.

Shuai Peng, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi haalde, neemt het in de kwartfinale op tegen Marion Bartoli. De Chinese Peng won verrassend van de als derde geplaatste Francesca Schiavone: 7-5, 6-3. De Française was met 6-1, 6-0 te sterk voor Shahar Peer (8).

Jelena Jankovic uit Servië was in de tweede ronde met 6-0, 6-1 een maatje te groot voor Sania Mirza. De nummer vijf van de plaatsingslijst neemt het nu op tegen Klara Zakopalova. De Tsjechische gaf finalist bij de Australian Open Na Li met 6-2, 6-1 klop.


Zvonareva en Wozniacki verder in Doha (Foto: Novum)