Potter-acteur speelt Britse skimalloot

Jeffrey

Harry Potter-acteur Rupert Grint gaat de Britse skischansspringer Eddie 'The Eagle' Edwards spelen. De Engelse acteur, vooral bekend als tovenaarsleerling Ron Weasley, heeft veel zin de opvallende atleet met de markante skibril te vertolken.

"Hij is een fantastische man en het is een goed verhaal", zegt de 22-jarige Grint tegen de BBC. "Ik heb van mijn leven nog nooit geskied, dus dat kan zowel goed als slecht uitpakken", gaat hij verder. "Wat die man deed, was geweldig. Die sprongen zijn doodeng. Maar ja, hij schijnt een beetje blind te zijn geweest, dus misschien dat dat geholpen heeft."

Eddie the Eagle was in 1988 tijdens de Olympische Winterspelen in het Canadese Calgary een opvallende verschijning. Hij kwam als eerste ooit namens Groot-Brittannië uit voor het skischansspringen. Hoewel hij een begenadigd amateurskiër was en het wereldrecord stuntskiën bezat - hij kon over tien auto's of zes bussen heen springen - was hij allerminst een ervaren skischansspringer.

Zijn enthousiasme leidde geregeld tot hilarische taferelen. Het Internationaal Olympisch Comité reageerde in 1990 met de Eddie The Eagle-regel. Sindsdien kunnen atleten zich alleen nog plaatsen voor de Spelen als ze tot de wereldtop behoren.


Potter-acteur speelt Britse skimalloot (Foto: Novum)