Rutten: "Onze uitgangspositie is okay"

Sjors (Sj0rSz)

Fred Rutten, trainer van PSV, blikte vanmiddag vooruit op het duel tegen en OSC Lille. Vorige week eindigde de wedstrijd in Frankijk in een gelijkspel (2-2), waardoor de ploeg uit de Lichtstad zich een goede uitgangspositie verschafte.

Toch is Rutten van mening dat PSV er nog niet is. "Onze uitgangspositie is okay, maar geeft geen garantie voor doorkomen," aldus Rutten over het duel met OSC Lille. De Eindhovenaren keken in Lille geruime tijd tegen een achterstand aan en bogen deze pas in de slotfase om. "Lille is een team met ongekende individuele kwaliteit. We moeten niet in hun val lopen, want dan kun je het nog wel eens moeilijk krijgen."

Daarnaast is Rutten van mening dat PSV vooral naar zichzelf moet kijken. "Wij moeten ons bezighouden met onszelf en voorbereiden op een Lille dat een heel goede ploeg is en een bepaalde manier van spelen heeft. De ene speler geeft daar andere invulling aan dan de ander, maar ook daar moeten wij op voorbereid zijn. In onze analyse weten wij wel dat als bepaalde spelers spelen, wat voor strijdplan wij daar tegenover moeten zetten."

Ondanks alles kijkt de Eindhovense oefenmeester met een goed gevoel uit naar het duel met OSC Lille. "Europees gezien kun je spreken dat we ten opzichte van vorig jaar betere resultaten hebben gehaald, in zijn algemeenheid. Zeker in de groepsfase, zeker uit. Morgen moeten we dat gaan belonen."