'Ajax wil Ebicilio en Özbiliz aan zich binden'

Sjors (Sj0rSz)

De kans is groot dat Ajax de contracten van Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio, die dit seizoen in het eerste elftal hun debuut beleefden, te verlengen. Dit liet Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, vandaag weten.

"De intentie is uitgesproken om met elkaar door te gaan. Het ziet er goed uit," liet De Boer in een korte reactie weten. "Zoals het er nu naar uitziet, zullen allebei drie jaar – tot de zomer van 2014 – bijtekenen."

Ebicilio speelde zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax op 12 december. De Amsterdammers wonnen toen met 1-0 door een doelpunt van Christian Eriksen. Daarna ging het hard voor de aanvaller, aangezien hij begin februari werd opgeroepen voor een duel met Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië.

Özbiliz kwam in het duel tegen VVV-Venlo, dat op 28 november werd gespeeld. voor het eerst in actie op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. In de voorbereiding van het nieuwe seizoen mocht de vleugelaanvaller echter ook al een keer meedraaien tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Horst, waarin hij twee keer wist te scoren.