Minecraft naar mobiele apparaten

Redactie

De survivalgame Minecraft wordt gemaakt voor de iPhone, iPad en Android-telefoons. Deze draagbare versie kent minder functies dan het origineel dat voor de pc gemaakt is. Minecraft voor onderweg bevat alleen functies die goed te bedienen zijn met een touchscreen. Dat heeft bedenker Markus Persson maandag gezegd tegenover gamewebsite Gamasutra. Om wat voor functies het precies gaat, heeft de Zweedse game-ontwikkelaar niet aangegeven.

Markus Persson begon enkele jaren geleden met de ontwikkeling van Minecraft, waarin de speler bijvoorbeeld een grot moet uithakken of een kasteel moet bouwen om zich tegen nachtelijke aanvallen van monsters te beschermen. De game is op dit moment voor vijftien euro te downloaden en is al sinds 2009 te bestellen. Er zijn al een miljoen exemplaren van Minecraft verkocht, terwijl de game nog niet eens af is. Het spel zit nog in de testfase.

Het succes van Minecraft heeft er voor gezorgd dat de Zweedse game-ontwikkelaar een eigen gamestudio heeft opgericht. Onder de vlag van Mojang Specifications wordt verder gewerkt aan het spel.