Wenger op de bres voor Adebayor

Jeffrey

Arsenal-trainer Arsène Wenger is op de bres gesprongen voor één van zijn voormalig pupillen. Op de officiële website van Arsenal laat de manager weten dat hij de manier waarop Emmanuel Adebayor bij Manchester City is behandeld, afkeurt. De coach werkte in het verleden vier seizoenen samen met de lange Togolees. Wenger haalde de spits naar engeland na een succesvolle periode bij AS Monaco.

"Adebayor moet weer vertrouwen krijgen, de manier waarop ze bij Manchester City met hem zijn omgesprongen verdiend geen schoonheidsprijs. Hij zat daar echt op een dood spoor", aldus Le Professeur. Het is opvallend dat Wenger dit doet, omdat de overgang van de spits van Arsenal naar City niet zonder slag of stoot ging.

De verhuur van Adebayor aan Real Madrid deed wenger goed. "Emmanuel is een winnaar en bij Real Madrid zijn ze dat ook. Ik denk dat ze veel plezier aan hem gaan beleven", zegt de coach. Adebayor wordt door Real tot aan het einde seizoen gehuurd van Manchester City en wist al éénmaal het net te vinden.