'Piraterij PC-games neemt af'

Mday

Volgens de directeur van The PC Gaming Alliance, Matt Ployhar, neemt de piraterij van PC-games af. De baas van de alliantie, die onder andere bestaat uit Epic Games, Capcom, Intel en Dell, denkt dat dit komt door een verandering binnen de PC-markt en de toegankelijkheid van legale downloads.

"Game-ontwikkeling voor PC verplaatst zich, waardoor piraterij op dit platform lijkt af te nemen. We hebben statistieken die dit bevestigen. Een verplaatsing is Free To Play games. Deze kan je niet echt stelen. Het kan wel, maar dat is niet echt logisch." Aldus Ployhar.

"Kijk maar naar een game als Crysis, die hard wordt geraakt door de piraterij. Om dit tegen te gaan verwerken de ontwikkelaars achievements, in-game (huis)diertjes en DLC die allemaal worden opgeslagen in de cloud [gekoppeld aan jouw account, red.]. Dus zelfs als je een illegale versie speelt, heb je nog niets om over op te scheppen. Het is dan minder leuk."

Een reactie hierop is een toename van identiteitsdiefstal, denkt Ployhar. Volgens hem zijn Steam Accounts, Orbs en EA Download Managers nu belangrijker dan de games zelf.