'Corsicaanse dief bestolen'

Redactie

De Franse politie op Corsica is op zoek naar vier waardevolle schilderijen die dit weekeinde zouden zijn gestolen van een schilderijendief. In de havens en op de vliegvelden is zondag de controle verscherpt om te voorkomen dat het werk van Nicolas Poussin (1594-1665), een van Giovanni Bellini (1430-1516), een van Mariotto di Nardo (1394-1424) en een schilderij uit de zestiende eeuw waarvan niet bekend is wie het maakte, het eiland verlaten.

Ze zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uit het kunstmuseum in Ajaccio ontvreemd. De vermoedelijke dief heeft zich dit weekeinde eerst bij de tv en vervolgens bij de politie gemeld. Hij is suppoost bij het museum. Hij zette het alarm uit en nam de vier werken mee in zijn auto. De suppoost wilde naar eigen zeggen de plaatselijke overheid onder druk zetten om te voorkomen dat hij half maart uit zijn woning wordt gezet.

Hij kreeg spijt en wendde zich tot de pers en politie. Hij leidde die naar de zijn auto, maar daar was een ruit van ingeslagen en de schilderijen waren weg.