Verbeek: "Vanaf tribune beter zicht op het veld"

Jeffrey

Gertjan Verbeek zit zaterdag tegen sc Heerenveen wegens een schorsing op de tribune. "Het had geen zin om in beroep te gaan." Verbeek kreeg de schorsing opgelegd wegens commentaar op de leiding bij de wedstrijd tegen PSV.

"Het had geen zin om tegen mijn schorsing in beroep te gaan", zegt hij op de clubwebsite. "Als arbiters dingen in hun aanklacht zetten die niet waar zijn, kun je beter ophouden."

"Ik had inderdaad aanmerkingen, maar in alle redelijkheid en met respect. Dat hebben zestien miljoen Nederlanders zelf kunnen horen. Onwaarheden opschrijven vind ik niet respectvol. Dat zegt meer over de scheidsrechter dan over mij. Wat die onwaarheden zijn? Dat is iets tussen Bas Nijhuis en mij."

Toch weet Verbeek nog een positief puntje te vinden aan de tribuneplaats. "Het laatste halfuur van de thuiswedstrijd tegen PSV heb ik alles van bovenaf veel beter kunnen zien. Ik zag meer diepte en had beter inzicht in de ruimtes op het veld. Het is eigenlijk raar dat de coach normaal gezien op één van de minst effectieve plaatsen van het stadion moet zitten."

"Mijn assistent Michel Vonk zit altijd op de tribune. Hij ziet de dingen duidelijker dan wij beneden. Tijdens het duel hebben we veel contact. Nu kan ik het zelf eens van daaraf zien. Maar ik mag helaas geen contact met andere trainers hebben. Tot en met zaterdagmiddag ben ik verantwoordelijk, daarna moeten de andere trainers het doen."