Toornstra: "Nog lang niet goed genoeg voor Oranje"

Niels (DerMeister)

Jens Toornstra ziet zichzelf voorlopig nog niet in het shirt van het Nederlands elftal spelen, zoals leeftijdgenoot Kevin Strootman. De middenvelder speelde een aantal maanden geleden nog bij Sparta, maar mocht onlangs debuteren in Oranje.

Toornstra, dit seizoen echt doorgebroken bij ADO Den Haag, denkt niet dat het met hem ook zo snel gaat. "Ik geloof in mezelf, maar ben nog lang niet goed genoeg voor het Nederlands elftal", zegt de middenvelder in gesprek met Metro.

"Voor nu zijn er nog zat punten om aan te werken. Zo wil ik door middel van goals en assists vaker belangrijk zijn. Sommige mensen noemen mij een loopwonder, maar ik moet wel leren om meer te doseren." Toornstra speelde tot de zomer van 2009 nog bij amateurclub Alphense Boys.

Amper anderhalf jaar is hij een vaste waarde bij ADO, dat bezig is aan een droomseizoen. "De nieuwe coach speelt een positieve rol. Sommige jongens hadden vorig seizoen moeite met de harde aanpak van Atteveld. Van den Brom is daarentegen een rustige man, die boven ons staat, maar ook één van ons is."

"Met de ontwikkeling van jongens als Kubik, Bulykin en Radosavljevic, die bij hun vorige club niet zo succesvol waren, heeft ADO bovendien wat geluk gehad", gaat het 21-jarige talent verder. "Daarnaast zitten we natuurlijk in een flow. Handhaving was de doelstelling, maar nu draaien we plots bovenin mee. Niets moet en alles kan en dat voetbalt lekker. Dit gaat leiden tot Europees voetbal, dat geloof ik echt."