[NHL] Red Wings moeiteloos langs Lightning

Denny (nyny83)

Steve Yzerman's oude club, de Detroit Red Wings, had weinig moeite om de club waar hij nu General Manager van is te verslaan: 6-2. Yzerman speelde 22 seizoenen bij de Red Wings en zat ook nog vier jaar in het dagelijks bestuur voordat hij de uitdaging in Tampa Bay aanging. Ondanks de nederlaag blijven de Lightning hun divisie leiden en goed uitzicht hebben op de playoffs.

Man van de wedstrijd werd Pavel Datsyuk met twee goals. Ook Danny Cleary hielp goed mee op het scorebord door te scoren en twee assists te geven. Detroit-captain Nicklas Lidstrom, die jarenlang met Yzerman samenspeelde, had twee assists. "Het was wel een beetje gek om Stevie's naam bij een ander team te zien. Maar zodra de wedstrijd start zijn we hier om te winnen. Hij doet het geweldig daar en we juichen voor hem als ze spelen, maar niet tegen ons."

Tampa Bay-coach Guy Boucher was vol lof over de Red Wings: "Dit is de standaard in de league. Dit is all-round het beste team. We moeten zorgen dat wij ook op dat niveau komen, en daar hebben we nog twee maanden voor. Dan beginnen de playoffs." Het was de vijfde overwinning op rij van de Red Wings op de Lightning.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Tampa Bay Lightning Detroit Red Wings 2-6
New York Islanders Boston Bruins 3-6
New York Rangers Los Angeles Kings 4-3 (SO)
Nashville Predators Vancouver Canucks 3-1
Edmonton Oilers Montreal Canadiens 4-1
Phoenix Coyotes Atlanta Thrashers 4-3
San Jose Sharks Washington Capitals 3-2