Toivonen opgelucht na remise tegen Lille

Olga Kroeders

De volgende ronde in de Europa League leek tachtig minuten lang heel ver weg voor PSV gisteravond. OSC Lille was sterker en stond thuis met 2-0 voor. Maar in de slotfase kreeg de wedstrijd een bijzondere wending.

De 3-0 hing eerder in de lucht dan de 2-1. Toch scoorde PSV de aansluitingstreffer, geheel tegen de verhouding in. Lille was aangeslagen en de Eindhovenaren roken bloed. Vlak na de goal van Wilfred Bouma scoorde Ola Toivonen de gelijkmaker voor PSV. "De kans is nu heel groot dat we de volgende ronde halen. Als het 2-0 was gebleven hadden we het wel kunnen vergeten", aldus Toivonen na afloop van het duel in gesprek met Goal.com.

PSV kwam al vroeg op achterstand en binnen het half uur keken de Eindhovenaren tegen een 2-0 achterstand aan. Daarbij kwam het feit dat PSV voor geen enkel gevaar kon zorgen en totaal niet in de wedstrijd zat. "Toen de 2-0 viel lieten we onze hoofden hangen. Het veld werkte ook niet mee. Dat was erg slecht. In een korte periode verspeelden we zes tot acht keer de bal. Maar in de rust hebben we er goed over gesproken", vervolgde Toivonen. "We spraken af dat we eerder druk moesten gaan zetten en dat we vooral geduld moesten tonen."

Het geduld leek PSV op te gaan breken. Tot de aansluitingstreffer volledig uit de lucht viel, letterlijk. Een hoekschop van Balázs Dzsudzsák kwam terecht bij Toivonen die de bal vanuit de lucht op de lat plaatste. Bouma stond op de goede plek en tikte binnen. "Het was echt typisch een wedstrijd waarin de doelpunten uit de lucht konden vallen. Ik ben erg onder de indruk van het karakter wat het team heeft getoond. We scoorden daarna nog een keer waardoor onze uitgangspositie nu wel heel goed is."