Van den Boog: "Ik ben blij dat Johan er nu is"

Olga Kroeders

Rik van den Boog heeft gereageerd op de zaak-Hans van der Zee. De algemeen directeur van Ajax was niet bij de arbitragezitting rond de hoofdscout, maar wilde een dag later wel zijn zegje doen tegen RTL.

Van der Zee werd eind januari op non-actief gesteld door de Amsterdammers, die niet tevreden waren over de hoofdscout. Van der Zee ging niet akkoord met het vertrek en vocht zijn ontslag aan middels een arbitragezaak. Gisteren was de eerste zitting, maar Van den Boog was niet aanwezig door vermeende bedreigingen aan zijn adres.

"Het gaat over een meneer die niet goed functioneert", aldus Van den Boog. "Dan ging het met name over zijn gedrag en houding. Als de zaken niet verbeteren neem je op een gegeven moment afscheid. Hij werd neergezet als iemand waar niet mee te werken was. Als dat acht personen zijn, is het een patroon en moet je als directie wel maatregelen nemen."

De situatie bij Ajax zou een behoorlijke impact op Van den Boog hebben. "Het heeft mijn persoon, maar ook mijn gezin geraakt", aldus de directeur. "Ik ben blij dat Johan (Cruijff red.) er nu is. En als het niet zou werken dan zien we dat dan wel weer." Cruijff neemt samen met Van den Boog zitting in een klankbordgroep die advies geeft omtrent het technische beleid.