Dansen met Kinect en Kylie Minogue

Redactie

De Australische zangeres Kylie Minogue werkt voor haar Europese tournee samen met Microsoft voor het dansspel Dance Central. Dat heeft de game-uitgever donderdag bekendgemaakt. Kylies Les Folies Tour 2011 gaat zaterdag van start in Denemarken, waarna de zangeres 35 optredens geeft in vijftien landen. Bezoekers kunnen het spel tijdens de shows spelen.

Kylies hit Can't Get You out of My Head, afkomstig van het in 2001 uitgegeven album Fever, is een van de nummers in het dansspel. "Mijn fans kunnen hun eigen dansvaardigheden testen op een van mijn nummers", zegt de zangeres. "Ik wens ze succes."

Dance Central is een dansspel dat gebruikmaakt van de bewegingsgevoelige Kinect-camera voor de Xbox 360. Spelers hoeven niets in hun hand te houden, want de camera registreert alle bewegingen. Door op de maat met de muziek en het gamepersonage mee te bewegen, worden punten verdiend.

Op 17 maart treedt Kylie Minogue op in Nederland. Dan zingt en danst ze op het podium van de Heineken Music Hall in Amsterdam. Twee dagen later staat ze in het Sportpaleis in Antwerpen.


(Foto: Novum)