Dordtenaar vrijgesproken van 'fietsmoord'

Redactie

Een 31-jarige man uit Dordrecht is vrijgesproken van de moord op een 27-jarige man uit Zwijndrecht. De rechtbank in Dordrecht oordeelde dat er niet genoeg bewijs is om de man te veroordelen voor de 'fietsmoord'. Het OM had levenslang geëist en gaat in beroep. Dat meldt een verslaggever van De Telegraaf.

De Dordtenaar wordt ervan verdacht dat hij de Zwijndrechter medio november 2009 heeft neergeschoten toen die tussen de Patersweg en het Jacob Marisplein in Dordrecht fietste. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De man stond ook terecht voor het plegen van een gewelddadige overval in juni 2009 op een 82-jarige man uit Zwijndrecht. De man overleed enkele weken na de overval. Verder moest hij zich verantwoorden voor een poging tot moord op de eigenaar van een hennepkwekerij en een andere overval. Hiervoor kreeg hij een celstraf van tien jaar.

De man zou de fietsmoord hebben gepleegd in opdracht van een 25-jarige vrouw uit Dordrecht. Die vroeg hem het slachtoffer een lesje te leren en zou ook bereid zijn geweest daarvoor te betalen. Ook zij is vrijgesproken. Tegen de vrouw was een straf van vijf jaar cel geëist.