Preud'homme: "Kan niet zeggen of het doorgaat"

Olga Kroeders

FC Twente is nog in afwachting van het besluit of de Europa League-wedstrijd tegen Rubin Kazan in Moskou doorgang vindt. FC Twente-trainer Michel Preud'homme rekent erop dat de wedstrijd doorgaat ondanks de strenge vorst. In Moskou vriest het twintig graden.

"Wij moeten zo goed mogelijk met de situatie omgaan", zei de Belg op de clubsite van Twente. De Tukkers trainden gisteren in het Luzhniki stadion. "We hebben veel verhalen gehoord over de speciale omstandigheden."

"Nu we hier eenmaal zijn moeten we zorgen dat we er klaar voor zijn om de wedstrijd te spelen. Ook Kazan zal last hebben van de kou, alleen denk ik dat zij er meer aan gewend zijn dan wij", aldus Preud'homme, die zich enige zorgen maakt over de omstandigheden. "Wanneer je bij deze weersomstandigheden voetbalt kunnen spelers last krijgen van een branderig gevoel aan de luchtwegen. Dat hebben we ook gerapporteerd aan onze dokter die dit mee heeft genomen tijdens de UEFA Meeting."

Preud'homme beseft dat het speelschema behoorlijk in de war raakt als het duel wordt afgelast. "In deze sfeer kun je wel spreken van een sneeuwbaleffect, want je hebt ook te maken met de Nederlandse competitie. Je moet kijken wat de gevolgen zijn voor dit programma. Ik kan niet zeggen of de wedstrijd moet doorgaan of niet. Ik ben geen arts. Het belangrijkste is dat er naar de gevolgen wordt gekeken. Onze dokter kijkt naar de gezondheid van de spelers."