Berbatov lyrisch over Rooney

Olga Kroeders

Dimitar Berbatov is lyrisch over Wayne Rooney. De Engelse topspits lijkt zijn vorm te hebben hervonden en bewees dat met een prachtige omhaal.

De Bulgaarse spits gaat momenteel aan kop op de topscorerslijst van de Premier League met negentien goals in 23 wedstrijden. De prestaties van Rooney vallen daarbij tot dusverre in het niet (vijf doelpunten), maar desondanks vindt Berbatov zijn kompaan in de aanval de beste speler met wie hij ooit heeft samengewerkt.

"Als je alle sterke punten van Wayne bekijkt, is hij in mijn ogen de nummer één van de wereld", aldus Berbatov in diverse Engelse media. "Hij is de beste aanvaller waar ik ooit heb mee samengewerkt." Rooney worstelde dit seizoen lang met zijn vorm, maar lijkt weer helemaal terug. Dat zette de Engelsman kracht bij met zijn winnende omhaal in de derby tegen Manchester City (2-1).

Ook op persoonlijk vlak is Berbatov tevreden. "Het gaat me dit seizoen voor de wind en als we ook nog eens de landstitel winnen dan kan ik mijn geluk niet op", zegt hij. "Dat is mijn grootste wens. In mei zal ik de prijs omhoog houden. Ik zou dat graag doen voor de manager, teamgenoten en de fans."