PlayStation-telefoon in april in Nederland

Redactie

De eerste PlayStation-telefoon is vanaf 1 april verkrijgbaar in Nederland. De Sony Ericsson Xperia Play is de eerste telefoon die gebruikmaakt van PlayStation Suite. Via deze dienst kunnen klassieke PlayStation-spellen op de telefoon gespeeld worden. Vodafone Nederland heeft aangegeven per 1 april een abonnementsbundel aan te bieden.

De telefoon wordt naar verluidt geleverd met het spel Crash Bandicoot. Games kunnen gekocht worden via de online Playstation Store. Onder andere de voetbalgame FIFA, de actiespellen Assassin's Creed en Dead Space en het strategische Dungeon Defenders zijn genoemd.

Naast de mogelijkheid spellen te spelen en te bellen, beschikt de Sony Ericsson Xperia Play over een 5,1 megapixel camera waarmee foto's en video's direct op internet geplaatst kunnen worden. Filmpjes kunnen gestreamd worden en de Xperia Play beschikt over diverse verbindingsmogelijkheden.

De Sony Xperia Play moet de concurrentie op de smartphonemarkt aangaan met de iPhone. De PlayStation Suite-service verschijnt later ook in andere Android-telefoons.