KNVB: "Vandaag besluit over spandoeken Willem II"

Sjors (Sj0rSz)

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) beslist vandaag of er actie wordt ondernomen tegen de fans van Willem II die zaterdag enkele provocerende spandoeken in hun stadion hadden opgehangen.

De supporters uitten hun woede over scheidsrechter Kevin Blom. Die benadeelde de Tilburgers vorige week met een onterechte strafschop voor FC Groningen en rode kaart voor Arjan Swinkels. Zaterdag, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) waren spandoeken te lezen met teksten als 'Met een corrupte voetbalbond is de bal nooit rond' en 'Onze directe concurrent: de KNVB'.

Opvallend genoeg mochten de spandoeken de hele wedstrijd blijven hangen. Naast de KNVB moest ook Kevin Blom het ontgelden. 'Blom, hoe rijdt je Ferrari?' was er bijvoorbeeld te lezen. De fans beschuldigden de KNVB van corruptie met de leus 'Liefde niet te koop, drie punten wel'.

Vandaag beslist de KNVB of het actie onderneemt tegen de provocerende fans. Dat schrijft De Telegraaf. Onlangs waren ook bij Feyenoord diverse spandoeken te zien, maar die werden al snel weggehaald door medewerkers van de club.