Barça te vermoeid om te trainen

Jeffrey

Pep Guardiola heeft zijn spelers gisteren een vrije dag gegeven. Volgens de Spanjaard waren de spelers van Barcelona te moe om te trainen.

De Spaanse kampioen liet zaterdag voor het eerst sinds begin oktober punten liggen in de Primera Division. Op bezoek bij Sporting Gijon werd het 1-1. Woensdag speelt Barcelona de heenwedstrijd in de achste finales van de Champions League tegen Arsenal. Het duel wordt gespeeld in Londen.

The Daily Mail schrijft dat trainer Guardiola zich met zijn spelers vandaag gaat voorbereiden op het duel. Zondag kreeg de ploeg een dagje vrij na de moeizame wedstrijd in Gijon. "Ze maakten het ons heel moeilijk door ervoor te zorgen dat Xavi en Iniesta niet hun eigen spel konden spelen", reageerde David Villa, die de 1-1 maakte.

FC Barcelona kan woensdag overigens niet beschikken over Carles Puyol. De routinier is geblesseerd. "We hebben ook heel veel wedstrijden zonder hem gewonnen", aldus Guardiola. Eric Abidal zal waarschijnlijk centraal in de verdediging staan, naast Gerard Pique.