Redding lijkt nabij voor FC Den Bosch

Jeffrey

FC Den Bosch lijkt gered. De gemeente Den Bosch moet dan wel snel het trainingscomplex van de club kopen. Daarnaast moet de gemeente afzien van de opbrengst van de verkoop van speler John Verhoek.

Beide inkomstenposten wil de club dan in de exploitatie van het lopende seizoen stoppen, aldus voorzitter Bert Kersten tegen het Brabants Dagblad. Kersten presenteerde vanmiddag met Geert Snijders een reddingsplan, waarin de noodlijdende club wordt omgebouwd tot een BV, bestuurd door aandeelhouders.

Volgens Kersten zijn vier crediteuren, van wie hij zelf de grootste is, akkoord met het omzetten van hun vorderingen in aandelen. Er wordt een Stichting Maatschappelijk Aandeel gevormd die op korte termijn aandelen à 100 euro gaat uitgeven. Deze stichting krijgt samen met de overige aandeelhouders en de Stichting Socorro (stadionbeheer) de zeggenschap over een nieuw te vormen Holding Betaald Voetbal Den Bosch.

Daarnaast wordt een raad van commissarissen in het leven geroepen, waarvoor een 'benoemingscommissie' leden zoekt. In die commissie zitten Leo Markensteijn, Ton Nelissen, Marc Lammers, Sander Martens en Kersten zelf. De preses hoopt nog deze maand met de gemeente Den Bosch tot een principe-akkoord te komen over het plan.