Citroën: "Geen probleem met F1-terugkeer Räikkönen"

Peterselieman

Citroën heeft er geen enkele moeite mee als Kimi Räikkönen het World Rally Championship tijdelijk gaat verruilen voor de Formule 1. De Fin is bij Lotus Renault GP in beeld om de zwaargewonde Robert Kubica tijdelijk te gaan vervangen.

Het is niet voor het eerst dat Räikkönen bij het team in beeld is. De renstal probeerde hem voor dit seizoen al vast te leggen, maar dat ketste af omdat de Fin vond dat hij door het team in de media gebruikt werd. The Iceman rijdt dit seizoen met een eigen team in het WRC en Citroën zal daarom een mogelijke terugkeer in de Formule 1 niet blokkeren.

"Als hij wil vertrekken kan ik daar niets aan doen want hij is een klant. Hij huurt een auto en rijdt met zijn eigen sponsors. Ik neem aan dat Bernie Ecclestone, de FIA en de hele Formule 1-gemeenschap de druk opvoeren om hem terug te zien in de Formule 1, want hij is nog altijd een grote naam in de autosport. De verzoeken moeten echter wel zeer overtuigend zijn om hem over te halen," zei de Rallysportbaas van Citroën Richard Quesnel.