Take-Two maakt winst zonder GTA

Redactie

Na jaren afhankelijk te zijn geweest van de Grand Theft Auto-serie heeft Take-Two Interactive aangetoond ook zonder nieuwe games in die serie winst te kunnen draaien. Het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar Games maakte in het laatste kwartaal van vorig jaar omgerekend ruim 29,9 miljoen euro winst. Dat heeft het dinsdagavond bekendgemaakt in een rapportage over de kwartaalcijfers.

De belangrijkste bijdrage aan deze winst kwam van de actiegame Red Dead Redemption en de sportgame NBA 2K11. Red Dead Redemption is ruim acht miljoen keer verkocht, terwijl ook de uitbreiding Red Dead Redemption: Undead Nightmare goed verkoopt. De basketbalgame NBA 2K11 is vier miljoen keer verkocht en daarmee de bestverkochte sportgame van 2K Games ooit.

In de komende twee maanden komt de uitgever nog met de tennisgame Top Spin 4 en het gezelschapsspel Carnival Games: Monkey See, Monkey Do voor de Kinect-camera van de Xbox 360. Het nieuwe financiële jaar, dat 1 april begint, brengt onder andere het langverwachte schietspel Duke Nukem Forever en de detectivegame L.A. Noire.

Het bedrijf weigert in te gaan op vragen over nieuwe delen in de Red Dead Redemption- of Grand Theft Auto-serie. Bestuursvoorzitter Zelnick Strauss sluit niet uit dat Take-Two dit jaar nog nieuwe games aan gaat kondigen.