Granqvist: "Transfer was goed voor me geweest"

Olga Kroeders

Andreas Granqvist is teleurgesteld dat FC Groningen hem deze transferperiode niet naar het Turkse Fenerbahçe liet vertrekken.

"Er zitten twee kanten aan dit verhaal en ik snap Groningen wel", vertelt de Zweedse verdediger tegen Voetbal International. "Natuurlijk was ik teleurgesteld, Fenerbahçe is een grote club. Ze spelen Champions League en voor mij was dit een grote stap. Als prof streef ik het hoogste na en ik denk dat een transfer goed voor me was geweest. Maar het beleid van FC Groningen is ook goed te verdedigen."

Hij noemt het een goede zaak dat de club de huidige groep bij elkaar wilde houden. "Dit is het beste seizoen sinds jaren en de club wil zo hoog mogelijk eindigen. Tim Matavz is ook gebleven en dat is een goede zaak. Het heeft ook geen zin om lang teleurgesteld te zijn als je mooie dingen kunt bereiken. Ik moet goed blijven voetballen, wellicht komt er in de zomer dan weer een kans."

De achterstand op koploper PSV bedraagt slechts vier punten, maar dat betekent niet dat de hoofden in Groningen op hol slaan. "Natuurlijk kijk ik naar boven, maar we blijven ons richten op de vierde plaats en plaatsing voor Europees voetbal. We moeten ploegen als AZ, FC Utrecht en Roda JC onder ons houden. En dan vergeet ik ADO Den Haag bijna, zij staan niet voor niets vijfde."