Torres vindt Liverpool groter dan Chelsea

Niels (DerMeister)

Fernando Torres geeft toe dat Liverpool een grotere club is dan zijn nieuwe werkgever Chelsea. Toch achtte de Spaanse aanvaller het nodig om voor een enorm bedrag van 58 miljoen euro te verkassen naar de regerend landskampioen.

In gesprek met het Spaanse Cadena Ser zegt Torres daarover: "Door de historie is Liverpool een grotere club, maar het beleeft een moeilijke periode."

Geld speelde volgens de geboren Madrileen geen rol, maar hij wilde op een hoger niveau acteren. "Als je ziet op welk niveau mijn ploeggenoten in het Spaanse elftal spelen, dan kon ik niet langer blijven. Ik was het plezier in het voetballen een beetje kwijtgeraakt op Anfield." Torres beleefde met Liverpool een slechte eerste seizoenshelft en kwam ook niet uit in de Champions League.

Saillant detail bij de uitspraken van Torres is dat hij afgelopen weekend oog in oog stond met zijn voormalig ploeggenoten. Ondanks dat Torres op een hoger niveau wil spelen, verloor hij bij zijn debuut voor Chelsea met 1-0 van The Reds. Torres tekende bij Chelsea een contract voor vijf seizoenen.