Dost: "Moet bewijzen dat ik Ajax waard ben"

Jeffrey

Bas Dost was gisteren positief verrast door de reactie van het Friese publiek. Dost maakte zaterdagavond tegen NEC (0-0) zijn eerste minuten bij sc Heerenveen sinds zijn mislukte transfer naar Ajax. De spits had op iets anders gerekend, maar kreeg een applaus toen hij zich klaarmaakte voor een invalbeurt.

"Toen ik ging warmlopen, klonk er een mooi applaus", aldus Dost na de wedstrijd. "Ik hoorde ook nog wel wat negatieve geluiden, maar dat is logisch na wat er allemaal is gebeurd. Ik had eigenlijk veel meer gefluit verwacht. Die positieve ontvangst deed me goed. Ik had graag de supporters met het winnende doelpunt terugbetaald. Maar dat komt nog wel."

De spits heeft de knop omgezet mede met de hulp van de Friese club. "Ik ben inmiddels over de teleurstelling heen. Het was een rare week. Ik heb me heel even knap waardeloos gevoeld. Maar ik ben gelukkig goed opgevangen bij Heerenveen, met name door mijn ploeggenoten. Ze gunden mij de overstap naar Ajax van harte."

"Zo'n club komt ook niet elke dag lang", citeert Voetbal International. "Maar het is nu voorlopig voorbij. Ik richt me volledig op Heerenveen." Toch blijven de Amsterdammers hem volgen en dat weet hij ook. "De bal ligt helemaal bij mij. Ik zal moeten bewijzen dat ik die club waard ben. Ik moet nu doorzetten."