Jans: ''Dost goed teruggekomen van roerige week''

Jeffrey

Ron Jans vindt dat Bas Dost de draad goed heeft opgepakt bij sc Heerenveen. De trainer heeft veel respect voor de houding van Dost, de afgelopen dagen.

''Bas is na een roerige week heel goed teruggekomen. Hij heeft zich niet gek laten maken door zijn omgeving'', becomplimenteert Jans zijn 21-jarige spits, die het onder zijn leiding nog altijd met een plaats op de bank moet doen.

''Volgens mij is hij weer vrij in zijn hoofd. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij de afgelopen dagen de pers te woord heeft gestaan'', aldus Jans. ''Ook met zijn houding naar de spelers, naar de technische staf en naar het publiek heeft hij indruk op mij gemaakt. Bas heeft tegen NEC ook een positieve rol gespeeld. Hier kunnen we verder mee.''

Dost zelf gaf aan snel de knop te hebben omgezet, simpelweg omdat er geen andere optie is. De teleurstelling was er op de maandagavond, de dag erna heeft hij er nog veel over gesproken en woensdag is hij weer gaan trainen en heeft hij 't achter zich gelaten. Dat resulteerde dus in complimenten van de trainer.