[Six Nations] Overzicht eerste speelronde

ChiefBigFoot

Tijdens het weekend van vrijdag 4 februari en zaterdag 5 februari vonden de eerste serie wedstrijden van het Six Nations Championship 2011 plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Wales - Engeland 19-26

Engeland heeft in Cardiff Wales verslagen. Engeland had maar weinig kansen nodig om op voorsprong te komen. Man of the Match Toby Flood van Engeland zag een gaatje in de verdediging van Wales, gaf af aan Ashton die de eerste try van Engeland maakte. Nadat Deacon zichzelf opofferde om zo een try voor Wales te voorkomen leek Wales even wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar door gebrek aan vuurkracht voorin kwamen ze niet verder dan een paar penalty's. Toen Deacon weer terugkwam en Mitchell van Wales een gele kaart kreeg maakte Ashton zijn tweede try voor Engeland en leek de wedstrijd gespeeld. Wales kwam, mede dankzij een rommelige try van Stoddart toch nog terug in de wedstrijd, maar een penalty van de ingevallen Wilkinson stelde de zege voor Engeland in de slotfase veilig.

Wales:
Try: Stoddart
Conversie: S. Jones
Penalty's: S. Jones (3), Hook

Gele kaart: Mitchell

Engeland:
Try's: Ashton (2)
Conversies: Flood (2)
Penalty's: Flood (3), Wilkinson

Gele kaart: Deacon

Italië - Ierland 11-13

Hoewel Ierland Italië in Rome heeft verslagen, ging het veel moeizamer dan vooraf gedacht werd. Italië viel vanaf de aftrap direct aan en kwam door penalty's van Mirco Bergamasco terecht op voorsprong. Ierland leek vervolgens meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar ze waren te slordig om het Italië echt moeilijk te maken. Na de rust gaf aanvoerder Brian O'Driscoll het goede voorbeeld door een try te maken, maar na de try viel Ierland weer in het spel van de eerste helft. Vijf minuten voor tijd leek Italië de overwinning te pakken door een goed uitgevoerde aanval die af werd gemaakt door McLean, maar de ingevallen routinier Ronan O'Gara redde Ierland toch nog door te scoren via een drop goal.

Italië:
Try: McLean
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Ierland:
Try: O'Driscoll
Conversie: Sexton
Penalty: Sexton
Drop goal: O'Gara

Gele kaart: Leamy

Frankrijk - Schotland 34-21

Als enige land heeft Frankrijk dit weekend een thuiswedstrijd weten te winnen. De Fransen stonden al snel op het scorebord door een goede try van Medard. Nadat Ritchie Gray een tweede Franse try voorkwam, kwam Schotland beter in de wedstrijd en maakte aanvoerder Kellock de eerste Schotse try. Frankrijk sleepte voor rust er nog een penalty try uit nadat de Schotse scrum telkens inzakte. Frankrijk kwam na rust niet meer in gevaar en liepen ze simpel uit met als hoogtepunt de try van Imanol Haridordoquy, die de bal kreeg aangespeeld door een geniale pass van Trin-Duc, die de bal tussen zijn eigen benen door gooide. Hierna begon het grote wisselen, waardoor er wat verwarring in de beide defensies ontstond en beide landen nog een aantal try's wisten te maken.

Frankrijk:
Try's: Medard, Penalty Try, Harinordoquy, Traille
Conversies: Parra (2), Yachvili (2)
Penalty: Yachvili
Drop Goal: Trinh-Duc

Schotland:
Try's: Kellock, Brown, S. Lamont
Conversies: Parks (2), Jackson

Stand na de eerste speelronde:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Voor Tegen Try's Punten
1 Frankrijk 1 1 0 0 34 21 4 2
2 Engeland 1 1 0 0 26 19 2 2
3 Ierland 1 1 0 0 13 11 1 2
4 Italië 1 0 0 1 11 13 1 0
5 Wales 1 0 0 1 19 26 1 0
6 Schotland 1 0 0 1 21 34 3 0