Pot gaat uit van nieuw contract bij Jong Oranje

Olga Kroeders

Cor Pot hoopt en verwacht dat zijn contract als bondscoach bij Jong Oranje wordt verlengd, ondanks de slechte resultaten. In een dubbele ontmoeting met Oekraïne kreeg Pot het met Jong Oranje niet voor elkaar om zich te plaatsen voor het EK van 2011 in Denemarken. Hierdoor loopt Oranje ook de Olympische Spelen in Londen mis. Ondanks dat gaat Pot ervan uit dat zijn contract wordt verlengd.

"Dat is de insteek, heb ik van diverse kanten vernomen", zegt Pot in De Telegraaf. De bondscoach zou officieel pas in april praten met directeur Bert van Oostveen. De directeur van de KNVB bepaalt samen met bondscoach Bert van Marwijk over het lot van Pot. "Misschien zitten we al eerder bij elkaar", vervolgt Pot.

Pot woonde gisteren de loting voor het EK 2013 bij in Nyon. Jong Oranje is ingedeeld bij Schotland, Oostenrijk, Bulgarije en Luxemburg. "Een gunstige loting, ook qua bereikbaarheid. De poulewinnaars komen met de zes beste nummers twee in een play-offronde terecht en de winnaars daarvan plaatsen zich voor Israël."