Fletch keert terug naar bioscopen

Redactie

Het lijkt erop dat de komedie Fletch nieuw leven ingeblazen wordt. Producent Warner Bros wil de draad van de populaire komediefilms weer oppakken, schrijft The Hollywood Reporter.

In de twee originele films uit de jaren tachtig speelde Chevy Chase de hoofdrol van de bijdehante journalist en detective Irwin 'Fletch' Fletcher, het personage uit de boeken van George McDonald. Alleen het verhaal van de eerste film Fletch, uit 1985, was gebaseerd op een van de boeken. Fletch Lives uit 1989 was gebaseerd op een origineel scenario en werd gehinderd door een schrijversstaking. Deze vervolgfilm werd zeer matig ontvangen en betekende meteen het eind van de filmreeks.

Filmmaker Kevin Smith heeft het later nog eens geprobeerd met Fletch Won, een prequel gebaseerd op het gelijknamige boek van McDonald. Dit project is echter nooit van de grond gekomen.

McDonald schreef in totaal elf boeken over Fletch. Er is dus genoeg materiaal om volgende films op te baseren. Het is nog niet bekend wie de nieuwe film gaat regisseren, noch wie de hoofdrol van Fletch zou moeten vertolken.


(Foto: Novum)