Joaquin Phoenix maakt comeback in vampierfilm

Redactie

Joaquin Phoenix wil zijn acteercarrière nieuw leven inblazen met Abraham Lincoln: Vampire Hunter. De 36-jarige Amerikaan was zo goed als afgeschreven als acteur na zijn nepdocumentaire I'm Still Here, waarin hij optrad als rapper. Nu overweegt hij een van de hoofdrollen in de horrorfilm, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

In Abraham Lincoln: Vampire Hunter gaat de voormalige Amerikaanse president Lincoln op vampierjacht. Phoenix is in de running voor de rol van mentor Henry Sturgess, zelf een vampier. Hij moet Lincoln opleiden in de kunsten van het bijlenwerpen en het afslachten van de bloedzuigers.

Voor zijn rol in I'm Still Here beweerde hij maandenlang het acteren voorgoed vaarwel te hebben gezegd. Daarvoor stond hij onder meer bekend om zijn serieuze drama's zoals We Own the Night en Walk the Line.

Benjamin Walker, die eerder te zien was in Flags of Our Fathers, tekende vorige week al voor de rol van Lincoln. De film staat onder regie van de Kazach Timur Bekmambetov en moet volgend jaar zomer in de bioscopen verschijnen.


(Foto: Novum)