'Gerndt moet Matavz opvolgen'

donroyco

FC Groningen struint de transfermarkt af om een opvolger te vinden voor Tim Matavz, die hoogstwaarschijnlijk naar Napoli vertrekt. De Groningers zijn geïnteresseerd in Alexander Gerndt. Algemeen directeur Hans Nijland meldt dat de aanvaller voor het Zweedse Helsingborgs IF in actie komt. Het is onbekend of de Groningers al een bod hebben uitgebracht op de Zweedse speler.

"Dat is een heel goede spits", vertelt algemeen directeur Hans Nijland in De Telegraaf. "Maar in Zweden lopen op dit moment nog meer goede spitsen rond." Gerndt (24) scoorde in vijftien wedstrijden twaalf keer. De Zweed speelde in een eerder stadium al voor Gefle IF. Afgelopen zomer toonde ook sc Heerenveen al interesse in de aanvaller.

Een van de redenen dat Groningen op zoek is naar een versterking voor de voorste linie is het mogelijke vertrek van Matavz. De goede prestaties van Sloveense spits in de Eredivisie hebben voor interesse in Italië gezorgd. Napoli, dat bezig is aan een sterk seizoen, lijkt een serieuze kandidaat.