Patiënten weer terug naar ziekenhuis Amersfoort

Redactie

Ongeveer zeventig patiënten keren zondag terug naar de locatie Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Vanaf 08.00 uur is het ziekenhuis die dag weer volledig operationeel. Dat maakte het ziekenhuis zaterdag bekend.

Het ziekenhuis was de hele week dicht door problemen met de stroomvoorziening na een brandje in een transformatorhuis vorige week vrijdag. Uit voorzorg werden de 172 patiënten geëvacueerd omdat het ziekenhuis niet kon garanderen dat de storing het werk van de verplegers niet zou hinderen.

Van de vorige week geëvacueerde patiënten gingen er 34 naar huis. De rest werd overgebracht naar ziekenhuizen in onder meer Utrecht, Nieuwegein en Zeist. Inmiddels is een deel uit het ziekenhuis ontslagen, zodat nog circa zeventig patiënten overblijven die teruggebracht moeten worden naar de locatie Lichtenberg.

Het ziekenhuis verwacht dat het verhuizen van de patiënten gecoördineerd verloopt. "Elke patiënt wordt persoonlijk begeleid door een eigen verpleegkundige. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de patiënt van het vervoer per ambulance of per taxi plaatsvinden", schrijft het ziekenhuis op zijn website.