Ketelbrug nog een week dicht voor scheepvaart

Redactie

De Ketelbrug op de A6 in Flevoland gaat in ieder geval nog tot vrijdag 4 februari niet open voor schepen. Rijkswaterstaat vindt het door een storing in het waarschuwingssysteem voorlopig niet veilig om de brug te bedienen.

Scheepvaart ondervindt hinder van de gesloten brug. Schepen hoger dan twaalf meter kunnen de brug niet passeren. Dat laat Rijkswaterstaat zaterdag weten.

Het waarschuwingssysteem, dat automobilisten een sein moet geven als de brug opengaat, werd donderdagnacht getroffen door een storing. De waarschuwingslichten werkten niet.

Het systeem is de afgelopen jaren al vaker defect geweest. In oktober 2009 raakten vier mensen gewond toen de brug plotseling open ging, zonder dat de slagbomen naar beneden gingen. Rijkswaterstaat besloot naar aanleiding van deze incidenten het waarschuwingssysteem te vervangen. Het nieuwe systeem moet komend voorjaar in gebruik worden genomen.

Rijkswaterstaat werkt de komende dagen aan het herstellen van de storing. Door de werkzaamheden is de A6 ter hoogte van de brug woensdag- en donderdagnacht dicht. Verkeer wordt omgeleid.

Volgende week vrijdag moet duidelijk zijn of de brug weer bediend kan worden of dat toch extra maatregelen nodig zijn.