[WB] Wolf blijft Boer wederom voor

Olga Kroeders

Jenny Wolf heeft net als gisteren de 500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou. De Duitse kwam tot 38,01. Margot Boer was met de tweede plaats wederom de beste Nederlandse.

Mayon Kuipers, dertiende gisteren op de eerste 500 meter, was de eerste Nederlandse op het ijs. Zij moest het in de zesde rit opnemen tegen Yekaterina Malysheva. De Nederlandse versloeg de Russin en kwam in 39,17 over de finish, de snelste tijd tot dan. Die tijd stond nog als snelste in de negende rit waar Thijsje Oenema het moest opnemen tegen Heike Hartmann. Oenema opende snel en mede door de laatste binnenbocht bleef ze de Duitse ruim voor. Met 38,95 verbeterde ze bovendien de tijd van Kuipers.

In de rit erna troffen Yukana Nishina en Laurine van Riessen elkaar. Van Riessen won de rit vrij eenvoudig in 38,53. In de elfde rit moest Annette Gerritsen het opnemen tegen de Canadese Shannon Rempel. Gerritsen had een goeie aan haar tegenstandster en maakte pas in de laatste 100 meter het verschil. Haar tijd van 38,53 was gelijk aan die van Van Riessen. Heather Richardson reed in de eennalaatste rit dezelfde tijd als Gerritsen en Van Riessen.

Jenny Wolf en Margot Boer vormden het laatste paar. Wolf opende als snelste met Boer daar net achter. In het vervolg bleef Wolf de Nederlandse voor en kwam in 38,01 over de finish terwijl Boer tot 38,49 kwam.