Sony: '3D niet geschikt voor handhelds'

Mday

Een opvallende conclusie trok Sony, vroeg in het ontwikkelproces van de Next Generation Portable (PSP2). 3D was niet de juiste keuze voor hun nieuwe handheld console. Sony heeft altijd hoog ingezet op 3D, waardoor het ontbreken ervan natuurlijk opviel. Sony gaf in een interview een verklaring voor deze keus.

"We zien 3D als een ontwikkeling met de meeste potentie, maar wel in een gesloten entertainmentomgeving." zei Sony Computer Entertainment-baas Andrew House. "Dat is in het huis, rond de televisie. De gedeelde beleving, ik denk dat dat belangrijk is. We worstelden hoe die gedeelde 3D-ervaring zich zou verhouden op de PSP2."

"We hebben in het ontwikkelproces rekening gehouden met de mogelijkheid om stereoscopisch 3D in de handheld te verwerken, maar hebben dat uiteindelijk laten varen. Om onze gebruikers de ultieme portable entertainment-ervaring met een revolutionair gebruiksinterface te geven hebben we onze focus op die gebieden gelegd."

Sony erkent wel dat ze gaan concurreren met de Nintendo 3DS, maar verzekert ons dat ze meer dan genoeg features hebben om hun mannetje te staan. Daarnaast wijzen ze erop dat de PSP 'niet zo duur' zal worden. De NGP moet eind 2011 wereldwijd worden verkocht.