Contract Vettel bij topdrieplaats verlengd

Peterselieman

Red Bull Racing zal het contract van Sebastian Vettel automatisch gaan verlengen als de Duitser een minimaal aantal punten behaalt en in de top drie in het kampioenschap eindigt. De overeenkomst zal dan lopen tot eind 2012.

Vettel tekende in 2009 een contract wat hem tot eind dit jaar aan Red Bull bindt. Daarin werd een optie voor nog een vierde seizoen opgenomen. "Red Bull laat de topcoureurs waar het over beschikt natuurlijk niet zomaar gaan," zei Red Bull-adviseur Hemut Marko in Speedweek.

Afgelopen zomer werd er met Vettel gesproken over een nieuw contract tot 2015, maar dat is tot op heden niet getekend. Ferrari mengde zich in de strijd om de jonge Duitser die inmiddels wereldkampioen is geworden en ook Mercedes heeft zich niet onbetuigd gelaten. Motorsportbaas van het Duitse merk Norbert Haug ontkent echter dat ze Vettel aantrekken.

De 23-jarige Vettel verdiende vorig jaar ongeveer acht miljoen euro. In dat bedrag zouden ook alle bonussen, die 60% van het totaal bedroegen, zijn verwerkt. Bij Ferrari of McLaren zou hij zeker het dubbele kunnen verdienen.