[Upd] Skiër Scheiber naar ziekenhuis na val

Olga Kroeders

Opnieuw is een Oostenrijke skiër na een val naar het ziekenhuis vervoerd. Mario Scheiber ging vandaag tijdens de training voor de wereldbekerafdaling in Chamonix onderuit. Scheiber was na zijn val aanspreekbaar en herkende de Oostenrijkse teamarts. De aard van zijn verwondingen is nog onbekend, maar lijkt minder erg dan die van Hans Grugger.

Vorige week viel Grugger in Kitzbühel en raakte daarbij zwaargewond. Hij werd naar de universiteitskliniek in Innsbruck gebracht waar hij direct een hersenoperatie onderging. Hij werd vervolgens in een kunstmatig coma gehouden.

Uit die coma wordt hij inmiddels langzaam gehaald, meldt de Oostenrijkse skibond ÖSV vandaag. Het is nog te vroeg om te bepalen of Grugger blijvende schade heeft opgelopen.

Update 17:55 uur

Scheiber was na zijn val aanspreekbaar en herkende de Oostenrijkse teamarts Martin Gruber. Hij heeft een sleutelbeen en zijn neus gebroken.

De Oostenrijkse skibond ÖSV meldt dat Scheiber geen schade aan zijn hersenen opliep. Ook zijn rug, nek en ledematen zijn in orde. "Zijn toestand is stabiel. Hij moet wel een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven", laat Gruber weten.