Playstation naar mobiele telefoons

Redactie

Diensten en spellen die bekend zijn van de Playstation-spelcomputers zijn binnenkort ook beschikbaar op mobiele telefoons. Sony start een speciale service voor mobiele telefoons met Android-besturingssystemen. De hardwareproducent noemt dit Playstation Suite. Dat heeft Sony Computer Entertainment donderdag bekendgemaakt tijdens een presentatie in Tokio.

Via Playstation Suite kunnen mobiele telefoons voorzien worden van 'eerste generatie software'. Dit betekent dat de dienst klassieke Playstation-spellen terug zal brengen. Om games te kopen, kunnen consumenten gebruik maken van Playstations eigen online winkel.

De Playstation Store is het winkelkanaal op het Playstation Netwerk. Via verschillende Sony-producten kunnen consumenten toegang krijgen tot het Playstation Netwerk. Sony Bravia's kunnen via het netwerk internetten en op de Playstation 3 kunnen gamers films kijken of games spelen via het netwerk.

Playstation Suite wordt dit jaar gelanceerd voor diverse mobiele telefoons. Vermoedelijk beperkt de nieuwe dienst zich niet tot telefoons van Sony Ericsson, maar gaan ook andere telefoonmerken ondersteuning bieden.