[NHL] Thomas leidt Bruins langs Panthers

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben hun laatste wedstrijd voor de All-Star pauze met 2-1 gewonnen van de Florida Panthers. Man van de wedstrijd was goalie Tim Thomas die 34 van de 35 schoten op doel stopte. Thomas leidt nog altijd in de NHL in reddingspercentage en gemiddeld aantal tegengoals.

Brad Marchand en Milan Lucic scoorden de doelpunten voor de Bruins. Florida kon daar alleen een goal van verdediger Bryan Allen tegenover stellen. Aan goalie Tomas Vokoun lag het niet, want ook de Panthers-doelman was uitstekend in vorm. Hij stopte 33 van de 35 schoten op doel. De Panthers hadden echter geen antwoord op de goede vorm van Thomas. "Tim is het hele jaar al geweldig. Hij is één van de beste goalies in de NHL en als hij de puck ziet houdt hij hem tegen", aldus Florida-aanvaller David Booth.

De Bruins hebben nu zeven van de laatste tien wedstrijden gewonnen en gaan als divisieleider de All-Star break in. Voor Thomas is er echter geen rust, net als verdediger Zdeno Chara moet hij namelijk komen opdraven voor de All-Star wedstrijd. "Vijf jaar terug was het een droom om in een All-Star wedstrijd mee te mogen doen, nu doe ik voor de derde keer in vijf jaar mee. Sommige jongens hebben deze pauze hard nodig, maar ik heb er zin in." De goalie was verder blij dat zijn ploeg met een overwinning de break in ging. "Het is altijd goed om dan met een overwinning te eindigen zodat je dat goede gevoel een paar dagen kunt koesteren."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Boston Bruins Florida Panthers 2-1
New York Islanders Carolina Hurricanes 2-4
Atlanta Thrashers Washington Capitals 1-0
Detroit Red Wings New Jersey Devils 3-1
Dallas Stars Edmonton Oilers 3-1
Colorado Avalanche Phoenix Coyotes 2-5
Calgary Flames St. Louis Blues 4-1
Vancouver Canucks Nashville Predators 2-1
Los Angeles Kings San Jose Sharks 3-2 (SO)