Strootman bevat voorselectie nog niet

Peterselieman

Kevin Strootman is één van de verrassingen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel tegen Oostenrijk. De middenvelder van FC Utrecht was één van de uitblinkers in het met 3-0 gewonnen duel tegen Ajax. Hij is verguld met de selectie door bondscoach Bert van Marwijk.

"Het is een leuk signaal dat ik erbij zit. Ik bevat het eigenlijk nog niet echt. Ik hoorde van mijn vriendin dat ik in de voorselectie zat. Toen ik mijn telefoon bekeek had ik tientallen sms’jes en hadden veel mensen mij gebeld. Het is niet verkeerd om erbij te zitten," zei Strootman na het met 3-2 gewonnen bekerduel tegen FC Groningen.

"Dit was een hele mooie week met de overwinning op Ajax, de winst in de beker tegen Groningen en mijn voorselectie. Het gaat behoorlijk snel allemaal. Een paar weken geleden speelde ik nog in de Jupiler League en nu word ik in de gaten gehouden door Bert van Marwijk," zei de pas 20-jarige middenvelder.

Het duel tegen FC Groningen van gisteravond kreeg van Strootman een kleine voldoende. "Het was een typische bekerwedstrijd met veel strijd. We komen twee keer op voorsprong en dat mag je eigenlijk niet weggeven. Gelukkig knokten we ons terug en staan we in de halve finale."