[Coppa Italia] Uitslagen kwartfinales

Redactie

Vanavond werden er twee wedstrijden uit de kwartfinales van de Coppa Italia afgewerkt. AC Milan, waar Urby Emanuelson en Mark van Bommel debuteerden, won met 2-1 van Sampdoria. Internazionale ontdeed zich via strafschoppen van Napoli. Morgen wordt de laatste kwartfinale afgewerkt tussen AS Roma en Juventus.

Napoli - Internazionale

Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en na negentig minuten spelen stond er nog altijd een 0-0 stand op het scorebord. Een verlenging zou beslissingen moeten brengen, maar ook daarin wisten beide ploegen niet te scoren.

Vervolgens moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Alle spelers van Inter, waar de geblesseerde Wesley Sneijder niet in actie kwam, wisten het doel te treffen. Namens Napoli werd Ezequiel Lavezzi de schlemiel van de avond. Hij miste als enige zijn strafschop en deze bleek uiteindelijk fataal voor de thuisploeg.

In de halve finales wacht voor Inter een confrontatie met AS Roma of Juventus. Beide ploegen treffen elkaar morgen in hun kwartfinale.

AC Milan - Sampdoria

AC Milan heeft woensdag de halve finale van de Coppa Italia bereikt. De ploeg won uit bij Sampdoria met 2-1. Alexandre Pato scoorde beide Milan-goals, Stefano Guberti maakte na rust de aansluitingstreffer. Bij de rossoneri speelden de nieuwe aanwinsten Urby Emanuelson en Mark van Bommel de volledige negentig minuten mee.

In de halve finale treft Milan Palermo, dat dinsdag na strafschoppen van Parma won.


Emanuelson maakt debuut voor AC Milan (Foto: Novum)