[KNVB Beker] Uitslag FC Twente - PSV

Peterselieman

FC Twente heeft het duel in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PSV gewonnen. In Enschede werd het 7-6 voor de Tukkers na een spannende strafschoppenserie. In reguliere speeltijd was net 1-1 geworden na een benutte penalty door Theo Janssen en in blessuretijd de gelijkmaker door Danny Koevermans.

PSV begon in Twente sterk aan de wedstrijd. De Eindhovenaren zetten de Tukkers goed vast en creëerden in het eerste half uur van de wedstrijd een overwicht, maar tot meer dan enkele ongevaarlijke vrije trappen kwam de ploeg van Fred Rutten niet, mede door enkele buitenspelgevallen.

Twente kon daar weinig tegenover stellen, maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam de ploeg terug in de wedstrijd en kreeg zowaar met een vrije trap van Theo Janssen en een balletje over van Luuk de Jong nog enkele kansen. PSV kon hier nog enkele gevaarlijke uitvallen tegenover stellen.

Na rust kwam Twente goed uit de startblokken. De Tukkers begonnen de druk op PSV steeds meer op te voeren, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. PSV kwam er nog enkele keren uit, maar zoals eerder in de wedstrijd ontbrak de laatste pass. Twente kreeg na zeventig minuten een strafschop nadat de bal na een hoekschop opnieuw werd ingebracht en Orlando Engelaar een voorzet van Peter Wisgerhof met de hand aanraakte. Theo Janssen faalde niet vanaf elf meter.

Wat volgde was een hectische slotfase. Twente kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar Nacer Chadli en Denny Landzaat misten mogelijkheden. Aan de andere kant bracht PSV vers bloed in en in de laatste minuut van de blessuretijd wist Danny Koevermans de gelijkmaker aan te tekenen en zo een verlenging te forceren.

Daarin was het meteen Twente dat weer druk zette en de bedoelingen duidelijk maakte met een bal van Landzaat tegen de paal. Ook PSV koos de aanval en kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar onder meer Koevermans kreeg net niet de ruimte om uit te halen.

In het begin van de tweede verlenging was er een curieus moment toen PSV-keeper Isaksson zomaar met de bal in de handen het strafschopgebied uit liep. Twente wist van deze actie niet te profiteren, omdat Janssen de vrije trap in de muur schoot. Aan de andere kant mikte Toivonen een vrije trap maar net naast. Omdat Berg en Dzsudzsák de bal niet langs de goed uitgekomen Boschker kregen waren penalty's onontkoombaar. Daarin bleek FC Twente met 7-6 te sterkt. Engelaar miste de enige strafschop.

FC Twente*

1-1

PSV

 70' Janssen (Pen)    90+3' Koevermans
 
Janssen
Landzaat
Chadli
Janko
Douglas
De Jong
Tiendalli
FC Twente wint met strafschoppen 7-6
Hutchinson
Manolev
Berg
Toivonen
Dzsudzsák
Koevermans
Engelaar
 
 Gele kaart: Brama (FC Twente), Engelaar, Manolev, Toivonen, Dzsudzsák (PSV)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Onyewu (Tiendalli/26)
Brama
Janssen
Bajrami (Landzaat/59)
De Jong
Janko
Chadli
  Isaksson
Manolev
Rodriguez
Bouma (Labyad/82)
Pieters
Hutchinson
Engelaar
Toivonen
Lens (Koevermans/82)
Berg
Dzsudzsák