Arsenal wil door met Nederlander Özyakup

Olga Kroeders

Jeugdinternational Oguzhan Özyakup kan zijn aflopende contract bij Arsenal met nog tweeënhalf jaar verlengen. Özyakup verruilde in 2008 de jeugdopleiding van AZ voor Arsenal.

Zijn zaakwaarnemer Salvador de Miranda heeft inmiddels eerste gesprekken gehad met de clubleiding van The Gunners, meldt OnsOranje. De Miranda geeft aan dat meerdere clubs azen op de Nederlandse Turk. "We zijn in onderhandeling. Meerdere clubs hebben geïnformeerd naar de situatie van Oguzhan."

"Maar Arsenal is onze eerste gesprekspartner. We moeten nu alle opties afwegen en kijken welke weg we gaan inslaan", aldus De Miranda op de website van OnsOranje. De 18-jarige Özkayup heeft nog altijd een duidelijk doel in Noord-Londen. "Toen ik AZ verruilde voor Arsenal wilde ik maar één ding: het eerste elftal halen", aldus de aanvaller.

"Dat kan nog steeds en ik ben daarom blij met dit positieve signaal. Ik heb onder meer advies ingewonnen bij Robin van Persie. 'Als je goed genoeg bent, krijg je altijd een kans', zei hij. En zo is het ook. Ik ga nu alles op een rij zetten en vervolgens neem ik een beslissing", besluit de jeugdinternational, die hoopt op speeltijd onder trainer Arsene Wenger.