Grap gamestudio na tien jaar toch een game

Redactie

Een 1 april-grap uit 2001 van de Japanse gamestudio Irem lijkt na tien jaar alsnog werkelijkheid te worden. Doki Doki Suikoden werd een decennium geleden voorgesteld als een mix tussen dategames en de RPG-serie Suikoden. Volgens gamewebsite Andriasang wordt het PSP-spel gemaakt voor de Japanse markt.

In Doki Doki Suikoden stapt de speler in de schoenen van een scholier. Deze persoon is betrokken bij zeven mysteries. Het is de taak van de speler om deze te ontrafelen met behulp van een zelf samen te stellen team van heldinnen. De speler kan een relatie starten met een of meerdere van de heldhaftige dames.

Personages uit de game dragen de namen die Irem tien jaar geleden gebruikte voor de 1 april-grap. Net als in het oude idee kunnen de meisjes speciale krachten krijgen door bepaalde kleding te dragen. Het is aan de speler om de heldhaftige meisjes aan te kleden.

Doki Doki Suikoden verschijnt - mits het niet opnieuw een grap is - in april op de Japanse markt. De game is niet te krijgen in Europese of Amerikaanse winkels.