Hiddink: "Ik heb Gullit niet aanbevolen in Grozny"

Niels (DerMeister)

Guus Hiddink ontkent dat hij Ruud Gullit heeft aanbevolen bij het Russische Terek Grozny. De voormalig bondscoach van Rusland liet weten dat Gullit alleen eens bij hem aanklopte voor advies.

"Het is Gullits eigen keuze geweest. Hij heeft me een keer gevraagd om advies, dat is alles", aldus Hiddink tegen Nusport. Bovendien heeft hij nooit een positief reisadvies gegeven: "Integendeel zelfs. Iedereen die wel eens een krant leest, weet dat het daar niet pluis is. Als bondscoach van Rusland heb ik bijna het hele land doorkruist, maar in die regio ben ik nooit geweest. Dat werd me door iedereen sterk afgeraden."

"Toen ik een keer bij m’n assistenten de naam van de club liet vallen, kregen ze bijna een rolberoerte. Dat heb ik Ruud allemaal verteld, maar hij is oud en wijs genoeg om zelf een beslissing te nemen. Dat heeft hij ook gedaan. Laat ik het zo zeggen: vanuit het oogpunt van Terek Grozny is het een prachtige zet. Waar vind je nog een trainer met zo’n groot charisma? Zelf had ik waarschijnlijk voor de eer bedankt. Maar nogmaals: het is zijn keuze", aldus Hiddink.