Tottenham schrapt Keane van spelerslijst CL

Niels (DerMeister)

Tottenham Hotspur maakt vanaf de tweede ronde van de Champions League geen gebruik meer van Robbie Keane. De Engelsen zoeken nog een nieuwe spits.

Clubs mogen na de winterstop enkele wijzigingen aanbrengen in hun spelerslijst voor de Champions League. Goal.com UK meldt dat manager Harry Redknapp de naam van Robbie Keane wil vervangen voor een nieuwe aanvaller. Ook wil hij Jonathan Woodgate aan de lijst toevoegen. De Spurs spelen volgende maand in de tweede ronde tegen AC Milan.

Keane mag deze maand vertrekken uit Noord-Londen, maar zelfs als hij blijft, valt hij buiten de Europese selectie. "Hij komt niet in de plannen van Redknapp voor. Robbie is overbodig, aangezien de spitsen eigenlijk maar om één plek vechten", vertelt een bron binnen de club. Keane komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe.

Ondertussen is Redknapp nog wel op zoek naar een offensieve versterking. Luis Suárez, Luis Fabiano en Karim Benzema staan op het verlanglijstje van de Engelsman. In de selectie voor de Champions League is Steven Pienaar de vervanger van David Bentley, die op huurbasis het seizoen vervolgt bij Birmingham City.